Urbanista tar ytterligare ett steg för att stärka sin ställning som ledande inom solenergidrivna audio produkter genom introduktionen av den solcellsladdade högtalaren Urbanista Malibu

STRAX dotterföretag Urbanista lanserar Malibu, världens första solcellsladdade högtalare som bygger på solcellstekniken Powerfoyle från Exeger. Efter de tidigare mycket framgångsrika lanseringarna av de solcellsladdade over-ear-hörlurarna Los Angeles 2021 och in-ear-hörlurarna Phoenix 2022 utökas nu familjen av solcellsladdade produkter med högtalaren Malibu, som kompletterar varumärkets sortiment i segmentet. Lanseringen av högtalaren Malibu befäster ytterligare Urbanistas position som marknadsledare i denna kategori av audioutrustning.

Lanseringen av högtalaren Malibu stärker också Urbanistas ställning inom flera hållbarhetsområden, bland annat återvunnen plast och återvunna textilier i produkten samt kartong och material i förpackningen, utöver fördelarna med ren energi i form av den inbyggda solcellstekniken Powerfoyle.

”Det är spännande och imponerande att se hur nivån på Urbanistas produkter har utvecklats under de senaste 18 månaderna. Både kvalitet, användarupplevelse och komfort har höjt sig till en ny nivå över hela linjen.
Det kompletta utbudet i familjen av solcellsladdade produkter särskiljer varumärket tydligt från konkurrenterna och jag är glad att ännu en gång få se ett starkt samarbete med Exeger i produktutvecklingen. Detta genom tillskottet av den unika Powerfoyle-tekniken till en produkt som redan utan den här unika funktionen skulle innebära en utmaning för konkurrenterna.

Det är verkligen roligt att se hur Urbanista växer och utvecklas, både i fråga om produkterna och själva varumärket. Det syns till exempel i samarbetet tidigare i somras med en av de globala modejättarna, Hugo Boss, när Urbanista lanserade en samarbetsversion i begränsad upplaga av Urbanistas solcellsladdade hörlurar Los Angeles tillsammans med varumärket HUGO.

Både 2023 och framtiden ser mycket lovande ut för Urbanista och vi ser fram emot att fortsätta stärka varumärket och ta tillvara tillväxtpotentialen” säger Gudmundur Palmason, VD, STRAX Group.

Om Urbanista
Urbanista grundades 2010 i Stockholm, Sverige utifrån en kärlek för städer och ett urbant liv. Våra produkter är rotade i skandinavisk tradition och är inspirerade av musik, konst, mode och urban kultur. Vi tror på att livsstil- och audioprodukter inte bara ska låta bra, utan också se bra ut. Idag är våra produkter tillgängliga i över 90 länder och säljs i 30 000 butiker över hela världen.