Urbanista Malibu, den solcellsladdade högtalaren, vinner 17 mediepriser på mässan IFA 2023

STRAX dotterföretag Urbanista – som nyligen lanserade den solcellsladdade högtalaren Urbanista Malibu med solcellstekniken Powerfoyle™ – vinner 17 mediepriser på IFA 2023-mässan i Berlin, däribland ”Trusted Reviews Best in Show”, ”TechRadar Best of IFA” och ”Gadgety Awards Best of IFA”.

I augusti lanserade det svenska livsstilsmärket inom audioutrustning, Urbanista, sin Urbanista Malibu tillsammans med det svenska innovationsbolaget Exeger. Efter de tidigare mycket framgångsrika lanseringarna av de solcellsladdade over-ear-hörlurarna Los Angeles 2021 och in-ear-hörlurarna Phoenix 2022 utökas nu varumärket med solcellsladdade produkter med högtalaren Malibu, som kompletterar Urbanistas sortiment i segmentet. På IFA 2023 i Berlin, en av världens största mässor för konsumentelektronik, tog Urbanista Malibu hem totalt 17 priser för bästa produkt på IFA 2023 från ett flertal teknikbedömare.

– Jag tycker det är roligt att se att vår banbrytande solcellsladdade Urbanista Malibu uppmärksammades av ett flertal ledande globala teknikmedier på IFA 2023. Vi ser en stor potential i den här unika högtalarprodukten och jag anser att priserna är ett bevis på de fortsatta framgångarna vi ser för Urbanistas solcellsladdade audioprodukter och vårt samarbete inom hållbar teknik med Exeger, som ytterligare förstärker Urbanistas ställning inom audioområdet, säger Gudmundur Palmason, VD för STRAX AB.

Om Urbanista Malibu
Urbanista Malibu är världens första solcellsladdade högtalare för utomhusbruk, med solcellstekniken Powerfoyle™. Högtalarna har sömlöst integrerade solceller från Powerfoyle™ som kan omvandla alla former av ljus, såväl inomhus som utomhus, till ren energi som driver enheten. Solcellen, som är placerad högst upp på högtalaren, förlänger speltiden för högtalaren när den exponeras för ljus.

Den IP67-klassade Malibu-högtalaren är tillverkad av återvunnen plast och återvunna textilier, den är helt vattentät och skyddad mot sand, damm och smuts och håller därmed musiken i gång hela dagen oavsett yttre omständigheter. Högtalaren har också stöd för stereo genom att det går att koppla ihop två Malibu-högtalare för större stereoeffekt.


Om Urbanista
Urbanista grundades 2010 i Stockholm, Sverige utifrån en kärlek för städer och ett urbant liv. Våra produkter är rotade i skandinavisk tradition och är inspirerade av musik, konst, mode och urban kultur. Vi tror på att livsstil- och audioprodukter inte bara ska låta bra, utan också se bra ut. Idag är våra produkter tillgängliga i över 90 länder och säljs i 30 000 butiker över hela världen.