Urbanista lanserar Phoenix – världens första solcells laddade trådlösa in-ear hörlurar med Powerfoyle™

STRAX dotterbolag Urbanista, det svenska livsstilsljudmärket, lanserar Urbanista Phoenix – världens första helt trådlösa, aktivt brusreducerande in-earlurar som laddas av ljus.

 
Phoenix är utvecklad av Urbanista tillsammans med det svenska teknikföretaget Exeger. Deras modullära solceller Powerfoyle™ kan enkelt integreras i elektroniska enheter och omvandlar alla former av ljus, såväl inomhus som utomhus, till ren energi. Cellerna sitter på Phoenix laddningscase, så att varken kablar eller sladdar behövs för att ladda lurarna. Efter succén med over-earlurarna Los Angeles, som lanserades 2021 och var de första självladdande, trådlösa och aktivt brusreducerande hörlurarna, kommer användare nu för första gången kunna uppleva 100% sladdlösa in-earlurar också. 

  • Los Angeles-hörlurarnas succé bekräftar den här teknikens oändliga potential och värdet den adderar till användarupplevelsen. Med Phoenix tar vi denna unika konkurrensfördel till in-earmarknaden och lägger till ytterligare en banbrytande produkt till den redan starka Urbanista-portföljen. Detta är en del av vår ständiga strävan att expandera vårt sortiment med innovativa produkter som utnyttjar teknologier och funktioner som efterfrågas av konsumenterna", säger Gudmundur Palmason VD för STRAX AB. 
     
  • Tack vare Powerfoyle-teknologin har Exeger en unik position när det kommer till strömförsörjningen av ljudprodukter i framkant. Det känns oerhört spännande att vara med och lansera världens första helt trådlösa hörlurar tillsammans med Urbanista. Vår gemensamma framgång med over-earlurarna Los Angeles visar att användarna älskar att inte behöva plugga i en laddare i väggen för att ladda sina enheter. Efterhand som vårt partnerskap med Urbanista växer kommer vi att fortsätta utveckla väldesignade produkter med fokus på användarupplevelsen, tillägger Giovanni Fili, grundare och VD för Exeger.

 Utöver laddningen från solcellerna så har Phoenix har en imponerande batterireserv som ger 32 timmars speltid. Phoenix har även avancerad hybrid-aktiv brusreducering och brusreducerande mikrofoner som filtrerar bort omgivningsljud så att du kan njuta av musik och högsta samtalskvalitet utan störningar, även i stimmiga miljöer.