STRAX: VR-PRODUKT UTSEDD TILL ”BEST WEARABLE MOBILE TECHNOLOGY”

Orange vann kategorin “Best Wearable Mobile Technology” med produkten VR1 Headset vid GSMA GLOMO Awards i samband med Mobile World Congress. VR1 Headset är utvecklat av Strax och produkten förstärker VR-kategorin med ett headset som har universell passform och integrerat ljud.

Priset belyser Oranges satsning på att bredda VR-kategorin, till ett attraktivt pris, för användare av såväl IOS- som Androidenheter. Skapandet av en produkt med funktioner som värdesätts av användaren och samarbetet med Orange om strategin för introduktion på marknaden visar tydligt på Strax värdehöjande erbjudande till sina kunder.

”Smarta tillbehör, som den VR-produkt Strax utvecklat för Orange, är en kategori med ett ständigt växande intresse både från industrin och från konsumenterna. Strax har en mycket stark position i segmentet med en expertis som tydligt separerar oss från konkurrenterna. Samarbetet med Orange är inte bara ett prisbelönt projekt utan även en stor affärsframgång med fler än 35 000 enheter sålda hittills” säger Gudmundur Palmason, VD, Strax AB.  

Denna information är sådan information som Strax AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 mars 2017 kl. 16:45 CET.