STRAX VARUMÄRKE GEAR4 ÄR NU STORBRITANNIENS STÖRSTA MÄRKE FÖR MOBILSKAL

Enligt de senaste uppgifterna i GfKs oktoberrapport är STRAX varumärke GEAR4 nu officiellt den ledande leverantören av mobilskal räknat till såväl volym som värde. GEAR4s marknadsandel uppgår nu till 18,5 procent räknat i värde och varumärkets mobilskal för Apple och Samsung telefoner har skördat stora framgångar i Storbritannien där man nu är marknadsledande.

GEAR4s omfattande utbud täcker alla ledande mobiler och använder sig exklusivt av tekniken D3O.
D3O är ett stötabsorberande material som används som skydd inom till exempel professionell idrott och i militärutrustning. I takt med att nya och dyra telefoner som iPhone X kommer ut på marknaden blir ett väl fungerande stötskydd allt viktigare och där kommer D3O-materialet in i bilden tack vare sina unika egenskaper. Med skal från GEAR4 kan konsumenterna lita på att deras mobiler är skyddade mot stötar och fall.

Gudmundur Palmason, VD för STRAX säger, “GEAR4 fortsätter att vara en ledande innovatör på mobiltillbehörsmarknaden och framgångarna är mycket upplyftande. Vi gick ut med starka resultat tidigare i år efter vår lansering i USA, och det är härligt att se hur vi fortfarande får varumärket att växa på vår hemmamarknad. Vi är stolta över att vara störst i Storbritannien”.

GEAR4 finns att köpa i detaljhandel hos kedjor som Carphone Warehouse och Dixons Travel. Sortimentet erbjuder något för alla smaker, och bland annat lanserades nyligen Victoria-serien, som är varumärkets första ”modeskal” och som visar sig vara ett populärt val för de senaste iPhone-telefonerna.

Du hittar mer information om GEAR4 på: www.gear4.com

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, VD, Strax AB, +46 8 545 01750


Om STRAX
STRAX är en global specialist inom mobila och smarta tillbehör. STRAX är noterade på Nasdaq Stockholm. STRAX erbjuder såväl egna varumärken, licensierade varumärken som tredjepartsprodukter och smarta tillbehör. Egna varumärken inkluderar XQISIT, GEAR4, Urbanista, THOR, AVO+ och FLAVR. Bolaget representerar över 30 varumärken. Bolaget säljer på en bred marknad av mobiloperatörer, butiker för mobil- och hemelektronik, nätbutiker, hem- och inredningsbutiker samt närbutiker och varuhus. STRAX grundades i Miami och Hong Kong i 1995 och har sedan dess haft en stark global tillväxt. STRAX har 200 anställda i 12 länder med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland.

Om GEAR4
GEAR4 etablerades 2006 och är Storbritanniens ledande märke för stötskydd till smartphones.
2015 inledde GEAR4 ett partnerskap med D3O för att skapa världens främsta stötskyddsprodukter för konsumentelektronik.

GEAR4 har nu funnits i över tio år och finns i fler än 40 länder. Varumärket har bevisad erfarenhet av att skapa världsledande produkter som gjort miljoner konsumenter nöjda jorden runt.

GEAR4 arbetar enligt de höga brittiska teknik- och innovationsstandarderna och är stolta över att löpande leverera unika produkter med en bra design som skyddar dina mest värdefulla apparater.

www.gear4.com

Om D3O®
D3O utvecklar lösningar för stötskydd och är marknadsledande inom skydds- och stötabsorberande material. Ett globalt företag med huvudkontor i Storbritannien som är leverantör av skyddsmaterial till ledande varumärken inom elektronik, sport, motorcyklar, industriella arbetskläder, polis och militär.

D3O använder en unik egenutvecklad och patenterade teknik för att göra skalkänsliga, mjuka, flexibla material med betydande absorberingsförmåga som används för stötskyddande produkter. Materialet bygger på icke-newtonska principer, och i dess obearbetade form flyter molekylerna fritt, vilket gör det mjukt och flexibelt, men vid en stöt dras det ihop för att avleda energin från stöten och minska kraften som överförs.

www.D3O.com

Denna information är sådan information som Strax AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 november 2017 kl. 14:00 CET.