STRAX UTÖKAR SORTIMENTET MED PERSONLIG SKYDDSUTRUSTNING (PPE)

Redan i mars insåg STRAX allvaret med Covid-19 och började då att tillsammans med sina partners identifiera behovet av personlig skyddsutrustning (PPE, Personal Protective Equipment) och vilka produkter som kunde vara lämpliga att erbjuda sina företagskunder. Med närmare 25 års erfarenhet av tillverkning i Kina tog STRAX fram PPE-produkter, bland annat andningsmasker, handskar och desinfektionsmedel. Att säkerställa att personlig skyddsutrustning av det här slaget uppfyller rätt specifikationer och certifieringar kräver stor erfarenhet och kunskap. STRAX har kontor i både Shenzhen och Hongkong och har lyckats ta fram ett mycket starkt sortiment av PPE-produkter för såväl befintliga som nya kunder.

Leveranserna påbörjades i april och STRAX är idag en pålitlig leverantör av personlig skyddsutrustning. Beställare är befintliga kunder inom telekom- och hemelektronikbranschen, företagskunder samt hälso- och sjukvård och internationella myndigheter.

”Covid-19 pandemin har satt press på vår kärnverksamhet – mobiltillbehör – och många av våra traditionella kunder inom detaljhandeln har tvingats att stänga sina butiker. Som ett svar på dessa utmaningar har vi minskat våra driftskostnader genom olika åtgärder, inklusive statligt finansierade program, intensifierat vår e-handelsverksamhet och samtidigt analyserat nya långsiktiga möjligheter. Vår bedömning är att personlig skyddsutrustning passar väl in i vår befintliga affärsmodell. Vi har omfördelat resurser till produktkategorin PPE och har redan levererat andningsmasker, handskar och desinfektionsmedel till såväl befintliga som nya kunder. STRAX har än en gång visat att organisationen är både agil och motståndskraftig, och att vi snabbt kan anpassa oss till externa marknadsförändringar. Vi tror att produktkategorin personlig skyddsutrustning är här för att stanna och innebär betydande affärsmöjligheter.

Vi är också stolta över att kunna meddela att vårt arbete inom socialt ansvar står på fast grund och fortsätter som vanligt. Som en del av detta arbete har STRAX donerat 100 000 andningsmasker till sjukhus och andra viktiga aktörer inom hälso- och sjukvården i flera länder där vi bedriver verksamhet”, säger Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX.För mer information, vänligen kontakta Gudmundur Palmason, CEO, STRAX AB, +46 8 545 017 50.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX utvecklar och driver varumärken genom en ”omni-channel strategi”. Strax har två kompletterande verksamheter – egna varumärken och distribution (retail och online marknadsplatser) – där livsstils audio varumärket Urbanista är flaggskeppet tillsammans med de licensierade varumärkena inom adidas. Genom plattformen för retaildistribution i europa representerar STRAX 40 ledande varumärken inom mobila tillbehör, medan Brandvault fokuserar på internetbaserade marknadsplatser globalt. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 12 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.