STRAX: URBANISTA ÖKAR TILLVÄXTEN OCH UPPNÅR IMPONERANDE MARKNADSANDEL

Urbanista är ett ledande skandinaviskt livsstilsvarumärke inom audio med produkter för den urbana livsstilen inspirerade av städer runt om i världen. Urbanista har varit ett helägt dotterbolag till STRAX sedan 2014 och har sedan dess uppvisat hög tvåsiffrig tillväxt, framför allt genom den starka positionen i de nordiska länderna.

Nyligen publicerade data från GFK visar att Urbanista har etablerat en mycket stark position inom den viktiga och snabbt växande kategorin ”True Wireless Headphones”, med 20 procent av antalet sålda enheter i Sverige i juni 2019 och att Urbanista samtidigt har dubblat sin marknadsandel de senaste tolv månaderna i Storbritannien. Därutöver har Urbanista nyligen nått framgång i USA och Kanada med en lyckad lansering den trådlösa hörluren ”Stockholm” där man nu finns representerade hos mer än 3 000 återförsäljare.

”Vi är mycket nöjda med utvecklingen för Urbanista sedan förvärvet 2014, både som varumärke och finansiellt. Redan under 2018 uppnådde Urbanista en betydande storlek med en omsättning uppgående till cirka 14 MEUR med fortsatt stabil lönsamhet. Under 2019 uppgår tillväxten fram till nu till cirka 50 procent och ökar, bland annat genom E-handel som ökat med 400 procent, vilket ger oss förhoppningar om ett mycket starkt år. Med tanke på Urbanistas starka position både online och offline är jag övertygad om att Urbanista representerar ett betydande värde för STRAX” säger STRAX verkställande direktör Gudmundur Palmason.

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB, tel. +46 8 545 01750

Om Urbanista
Urbanista är ett skandinaviskt varumärke som designar och tillverkar audio-produkter sedan 2010. Våra produkter är inspirerade av städer, frihet och med urban livsstil i åtanke. Vi skapar produkter för ett liv i rörelse dedikerade till urbana människor oavsett var de bor i världen. Urbanistas produkter finns tillgängliga online samt i cirka 20 000 butiker i 80 länder. För mer information besök www.urbanista.com

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobilatillbehör. STRAX har byggt ett “House of Brands” i tillägg till de värdeskapande kundspecifika lösningar och tjänster som erbjuds. STRAX House of Brands innehåller egna märken: XQISIT, Urbanista, THOR och CLCKR, samt licensierade märken: adidas och bugatti. Därutöver representerar STRAX även över 40 stora varumärken för mobiltillbehör och säljer i alla huvudkanaler, från telekomoperatörer, grossister och elektronikbutiker till livstilsbutiker och direkt till kunder online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dagens läge har STRAX över 190 anställda i 13 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.