STRAX: Urbanista introducerar Los Angeles – solcellsdrivna hörlurar med oändlig speltid

STRAX dotterbolag Urbanista, det svenska livsstilsvarumärket inom audio, lanserar Urbanista Los Angeles, världens första självladdande, trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering, som drivs av Powerfoyle™ solcellsmaterial. Med avancerad grön teknik omvandlar Los Angeles alla former av ljus, utomhus som inomhus, till energi för att leverera praktiskt taget oändlig speltid.

För att leverera denna obegränsade ljudupplevelse har Urbanista samarbetat med Exeger, ett svenskt innovationsföretag, som har skapat en banbrytande solcellsteknik. Exegers material, Powerfoyle™, omvandlar alla typer av ljus till ren energi och kan integreras sömlöst i vilken produkt som helst. För första gången driver den nu hörlurar, vilket möjliggör oändlig energi för musikälskare runt om i världen.

”Initiativet med hörlurar som drivs med sol och ljus är ett väldigt värdeskapande för användaren och vi ser en stor potential försäljningsmässigt för produkten. Samtidigt är vi både stolta och glada att vara en del att introducera grön energi till denna produktkategori, ett initiativ som passar mycket väl in i STRAX arbete för hållbarhet. Urbanista har de senaste åren tagit imponerande steg på produktutvecklingssidan och har en stark portfölj av hörlurar som använder den senaste tekniken och som stödjer den funktionalitet som användarna i dag kräver och denna banbrytande produkt är ett välkommet tillskott till produktportföljen.” säger Gudmundur Palmason, CEO, STRAX AB.  

”Detta är början på en revolution inom konsumentelektronik. I nära samarbete med Urbanista lanserar vi nu världens första självdrivna trådlösa hörlurar. Jag tror starkt att när användare väl upplever friheten med oändlig energi finns det ingen anledning att gå tillbaka till att koppla in en USB-laddare till vägguttaget. Vi är väldigt glada över den här produkten och är övertygade om att människor runt om i världen kommer att älska den,” säger Giovanni Fili, VD, Exeger.

För mer information, kontakta Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX AB, +46 8 545 017 50.

Om Urbanista
Urbanista grundades 2010 i Stockholm, Sverige utav kärlek för städer och ett urbant liv. Våra produkter är rotade i skandinavisk tradition och är inspirerade av musik, konst, mode och urban kultur. Vi tror på att livsstil- och audioprodukter inte bara ska låta bra, men också se bra ut. Idag är våra produkter tillgängliga i över 90 länder och säljs i 30 000 butiker över hela världen.

Om Exeger
Exeger är svenskt företag med en unik solcellsteknologi som konverterar all form av ljus till elektronisk energi. Med sin tåliga och flexibla design kan materialet Powerfoyle integreras sömlöst i alla produkter som gynnas av att vara självförsörjande på ström. Powerfoyle kan förbättra alla konsumentelektronikprodukter som den integreras i, genom att ge förlängd eller evig batterilivslängd, vilket gör att man sätter makten till den senaste tekniken direkt i händerna hos konsumenten. Genom att revolutionera sättet att se på tillgänglig energi, gör Exeger produkter både smartare och mer hållbara – med en vision att nå ut till en miljard människor. För mer information, besök www.exeger.com /www.powerfoyle.com

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom tillbehör för en mobil livsstil. Vår varumärkesportfölj för mobila tillbehör omfattar alla större produktkategorier: Protection, Power, Personal Audio och Connectivity. Som ett svar på den pågående pandemin har vi utökat vår verksamhet med ett nytt produktsegment: personlig skyddsutrustning, där vi inledningsvis fokuserar på personlig skyddsutrustning som ansiktsmasker, handskar och desinfektionsmedel. Hemligheten bakom våra framgångar är ett starkt distributionsnät – både offline och online – och marknadens bästa kundservice. Vi utvecklar och marknadsför varumärken genom en ”omni-channel strategi” och har två kompletterande verksamheter: Egna varumärken – Urbanista, Clckr, Richmond & Finch, Planet Buddies, xqisit, AVO+ och licensierade varumärken som adidas, Bugatti, Diesel, Superdry och WeSC – samt Distribution (traditionell butiksförsäljning, företags- och nätmarknadsplatser). Förutom egna och licensierade varumärken distribuerar STRAX mer än 40 större varumärken för mobiltillbehör samt ett flertal varumärken för personlig skyddsutrustning. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online.STRAX grundades i Miami och Hongkong 1995 och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 13 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland.STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.