STRAX: TLF TECKNAR EXKLUSIVT LICENSAVTAL MED SUPERDRY OCH WeSC

Telecom Lifestyle Fashion (TLF), ett STRAX-ägt företag för licensiering av varumärken, har tecknat två nya globala licensavtal, dels med det brittiska modeföretaget Superdry om mobiltillhör, och dels med det svenska streetwear-varumärket WeSC om hörlurar och mobiltillbehör.

Båda avtalen är globala, exklusiva och gäller i tre år. Superdry-kollektionen kommer att lanseras under andra kvartalet 2020, medan WeSC:s true wireless-hörlurar kommer att lanseras under tredje kvartalet.

Samarbetet med Superdry och WeSC innebär att TLF:s portfölj av licensierade varumärken breddas och utökas med en helt ny produktkategori TLF har hittills fokuserat på licenstillverkning av skyddande tillbehör för adidas Originals och adidas Sports. Superdry är ett välkänt modevarumärke med en tydlig profil och en global kundkrets, medan WeSC, som fokuserar på streetfashion och har sina rötter i den svenska skejtscenen, är en trendsättare inom hörlurar. Vi är mycket glada över denna möjlighet att lansera mobiltillbehör under varumärkena Superdry och WeSC och förväntar oss att få se en stark efterfrågan, både från STRAX retailkunder och online via Brandvault,” säger Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX AB.

För mer information, vänligen kontakta Gudmundur Palmason, CEO, STRAX AB, +46 8 545 017 50.

Om Telecom Lifestyle Fashion (TLF)
TLF designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa mobiltillbehör under licens från världens största mode- och livsstilsvarumärken. TLF strävar efter att vara förstahandsvalet inom licenstillverkning för globala livsstils- och modemärken som vill utöka sitt produktsortiment med mobila tillbehör. Verksamheten är baserad i Tilburg,  Nederländerna.

Om Superdry
Superdry är ett spännande och modernt varumärke som fokuserar på produkter av hög kvalitet som blandar amerikansk vintagestil och japansk grafik. Produkterna kännetecknas av högklassiga material, autentiska vintagetvättar, unika dekorationer och världsledande grafik. Denna är just denna särprägel som gör varumärket så exklusivt och som gör att så många internationella kändisar älskar oss. Superdry har en betydande och växande närvaro runt om i världen med över 500 fysiska försäljningsställen i 46 länder och webbutiken superdry.com som levererar Superdry-produkter till kunder i mer än 100 länder. Superdry grundades i Storbritannien år 2003.

Om WeSC
WeSC designar, marknadsför och säljer kläder och accessoarer inom segmentet premium streetwear på den internationella marknaden under varumärket WeSC (We are the Superlative Conspiracy). WeSC:s aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX utvecklar och driver varumärken genom en ”omni-channel strategi”. Strax har två kompletterande verksamheter – egna varumärken och distribution (retail och online marknadsplatser) – där livsstils audio varumärket Urbanista är flaggskeppet tillsammans med de licensierade varumärkena inom adidas. Genom plattformen för retaildistribution i europa representerar STRAX 40 ledande varumärken inom mobila tillbehör, medan Brandvault fokuserar på internetbaserade marknadsplatser globalt. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 12 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.