STRAX: STRAX TECKNAR EXKLUSIVT DISTRIBUTIONSAVTAL MED AETHERIS FÖR ATT MAXIMERA MARKNADSPENETRATIONEN AV DEN PRISBELÖNTA ANDNINGSMASKEN AIRPOP.

STRAX har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Aetheris för att maximera försäljningen av deras populära andningsmask Airpop. Distributionsavtalet gäller globalt och i fem år. Airpop kommer att marknadsföras av STRAX under tredje kvartalet 2020 och de två företagen för en pågående dialog om ett fördjupat samarbete inom produktkategorin Air Wearables.

Aetheris grundades 2015 i Shanghai och San Francisco och går i spetsen för utvecklingen av produkter i den nya kategorin "Air Wearables", intelligenta ansiktsmasker som filtrerar bort alla luftburna föroreningar, partiklar och smittämnen (bakterier, virus) som är större än 0,3 μm.
Data från ansiktsmasken registreras i en mobilapp.

Airpop är resultatet av omfattande studier av hur människor andas. Andningsmaskerna har en avancerad ergonomisk passform och är tillverkade av lätta, förstklassiga material med exceptionell filtreringskapacitet. De är mycket bekväma och kan användas av alla över 7 år.

Den globala marknaden för ansiktsmasker uppskattas till 4,5 miljarder dollar och förväntas växa med 24,2 procent per år fram till 2026. STRAX är redan aktiv inom hälsoprodukter för konsumentmarknaden och erbjuder både licensierade produkter och det egna varumärket AVO+. Andningsmasken Airpop är därför ett naturligt komplement till STRAX produktportfölj.

”Produktkategorin Air Wearables är här för att stanna och vi tror att detta innebär en betydande möjlighet för STRAX. Att använda andningsmask har blivit vardag för människor i många asiatiska länder efter SARS, och vi förväntar oss att kategorin kommer att växa snabbt på den västerländska marknaden på grund av de långtgående effekterna av covid-19-pandemin. Vi tror också att vi kommer att få se en övergång från det medicinska engångsmunskydd som privatpersoner använder idag, till en mer hållbar och effektiv andningsmask som samtidigt är elegant och bekväm, och det är precis där Airpop kommer in i bilden. Airpop kombinerar hög skyddsfaktor med stil. Vi är oerhört glada över att få samarbeta med ett så fint företag som Aetheris och delar deras mission: Att se till att varje andetag vi tar räknas”, säger Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX.

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB, tel. +46 8 545 01750.
 

Om Aetheris/Airpop
Aetheris är ett globalt hälso- och livsstilsföretag med fokus på konsumentmarknaden. Företagets flaggskeppsprodukt, AirPop, är det ledande Air Wearables-varumärket i Asien och har vunnit alla större internationella designpriser i denna kategori sedan 2016. Aetheris utvecklar och kommersialiserar produkter och varumärken för den globala konsumentmarknaden baserat på internationellt samarbete, teknisk innovationskapacitet, avancerade tillverkningsmetoder och en designprocess med användaren i fokus. Aetheris har huvudkontor i USA och Kina och avdelningar i San Francisco, Shanghai, Shenzhen och Peking.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX utvecklar och driver varumärken genom en ”omni-channel strategi”. Strax har två kompletterande verksamheter – egna varumärken och distribution (retail och online marknadsplatser) – där livsstils audio varumärket Urbanista är flaggskeppet tillsammans med de licensierade varumärkena inom adidas. Genom plattformen för retaildistribution i europa representerar STRAX 40 ledande varumärken inom mobila tillbehör, medan Brandvault fokuserar på internetbaserade marknadsplatser globalt. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 12 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.