STRAX: Samarbetsavtal med Erikson Consumer om distribution av STRAX varumärken i Kanada

STRAX och Erikson Consumer, som ingår i Jam Industries-koncernen, har ingått ett exklusivt avtal om distribution av STRAX alla egna och licensierade mobiltillbehör på den kanadensiska marknaden. Avtalet avser STRAX mobiltillbehör – bl.a. varumärkena Urbanista, Clckr och Richmond&Finch. Parterna har även ingått ett icke-exklusivt avtal om distribution av de nytillkomna varumärkena inom hälsa och välbefinnande, AVO+ och Airpop.

– Som samarbetspartner har vi på Erikson Consumer valt det företag som har marknadens bästa produkter och som delar vårt starka engagemang när det gäller att möta den verklighet vi idag står inför. Vi är väldigt glada över detta partnerskap och ser fram emot att få lansera dessa varumärken på den kanadensiska konsumentmarknaden, säger Wayne Mayall, Vice-President, Erikson Consumer.

– Vi är glada över detta partnerskap som innebär lansering av alla våra mobiltillbehör och produkter för hälsa och välbefinnande i Kanada. STRAX och Erikson Consumer är en stark kombination som gör valet lätt för konsumenterna – den oslagbara kvaliteten, det stora produkturvalet och de höga affärsstandarderna talar för sig själva, säger Gudmundur Palmason, CEO, STRAX AB.

För mer information, kontakta Gudmundur Palmason, CEO, STRAX AB, +46 8 545 017 50.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX utvecklar och driver varumärken genom en ”omni-channel strategi”. Strax har två kompletterande verksamheter – egna varumärken och distribution (retail och online marknadsplatser) – där livsstils audio varumärket Urbanista är flaggskeppet tillsammans med de licensierade varumärkena inom adidas. Genom plattformen för retaildistribution i europa representerar STRAX 40 ledande varumärken inom mobila tillbehör, medan Brandvault fokuserar på internetbaserade marknadsplatser globalt. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 12 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.

Om Erikson Consumer

Erikson Consumer, ingår i Jam Industries som har sin verksamhet i Baie D’Urfe, Quebec, och är distributör av hemelektronikprodukter på den kanadensiska konsumentmarknaden. I sitt produktsortiment har de STRAX produkter men även andra varumärken som t.ex. Adidas, Bodyguardz, JBL, Harman Kardon, RHA, Urbanears och SiriusXM.