STRAX ÖKAR PORTFÖLJEN AV EGNA VARUMÄRKEN GENOM FÖRVÄRV AV RICHMOND & FINCH

STRAX, experten inom tillbehör för mobila enheter, har förvärvat samtliga utestående aktier i Racing Shield AB, där den största tillgången är fashiontech-varumärket inom tillbehör Richmond & Finch.

Richmond & Finch utvecklar och säljer skal och tillbehör till smartphones med en hög modegrad och bra skydd genom både online- och offlinekanaler. Affärsmodellen är en mycket bra matchning för STRAX väldigt starka räckvidd inom både retail och onlinedistribution.

Richmond & Finch förväntas uppnå cirka 45 MSEK i försäljning under 2019 och förvärvet, som följer den framgångsrika earnout-struktur som STRAX har tillämpat historiskt, kommer att ha effekt från den 1 december 2019.

”Sedan Richmond & Finch grundades 2014 har vi lyckats att etablera en stark plattform för varumärket i norden och på flera marknader i Europa samt Asien. För att nå nästa nivå konstaterade vi att vi behövde ta in externa investerare alternativt sälja bolaget. Efter att ha utvärderat alternativen valde vi det senare och möjligheten till en affär med STRAX, en av de starkaste experterna i vår industri, konstaterades snabbt vara det bästa alternativet för varumärket. Med STRAX kunskap om industrin, operationella support och breda distribution får Richmond & Finch möjligheten att nå sin fulla potential.” säger Mats Wikström, VD och grundare av Richmond & Finch.

“STRAX har visat att man har förmågan att utveckla och växa bolag inom mobila tillbehör, exempelvis Gear4 som utvecklades från 1 MEUR i försäljning 2015 till 35 MEUR i försäljning när bolagets avyttrades i slutet av 2018. Richmond & Finch är ett starkt varumärke inom fashiontech med en hög nivå på design, bra skydd och kvalité som vi är övertygade om kommer att utvecklas ytterligare med den kärnkompetens som STRAX besitter. Tidpunkten för förvärvet är helt rätt då Richmond & Finch positionering och produkter kompletterar STRAX nuvarande produktutbud och erbjudande på ett mycket bra sätt. Vi ser mycket fram emot att ta varumärket till nästa nivå och att lägga till ytterligare en betydande tillgång till STRAX portfölj av egna varumärken.” säger Gudmundur Palmason, VD STRAX  

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, VD STRAX +46 8 545 017 50

 

Om Richmond & Finch

Richmond & Finch är ett svenskt globalt premiumlivsstilsmärke som designar och skapar moderna mobil och reseaccessoarer. Vårt unisexperspektiv möjliggör unika designer som reflekterar de senaste modetrenderna, och vi erbjuder nya, spännande kollektioner varje säsong. Våra produkters utmärkande design är varumärkesskyddad, och vi har utsetts till ”bästsäljande modeaccessoar” med över en miljon sålda produkter på ett år. Våra accessoarer är tillgängliga i fler än 50 länder världen över hos många av de mest välkända och innovativa återförsäljarna på marknaden.

Om STRAX

STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX utvecklar och driver varumärken genom en ”omni-channel strategi”. Strax har två kompletterande verksamheter – egna varumärken och distribution (retail och online marknadsplatser) – där livsstils audio varumärket Urbanista är flaggskeppet tillsammans med de licensierade varumärkena inom adidas. Genom plattformen för retaildistribution i Europa representerar STRAX 40 ledande varumärken inom mobila tillbehör, medan Brandvault genom online marknadsplatser primärt representerar de egna varumärkena och nyetablerade varumärken inom STRAX gruppen. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 12 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.