STRAX lanserar varumärket Dóttir med en ny serie av true wireless-sporthörlurar

STRAX introducerar nu en sportig serie true wireless-hörlurar under nya märket Dóttir. Varumärket, som är utvecklat tillsammans med CrossFit-mästarna Katrin Davidsdottir och Annie Thorisdottir, erbjuder produkter som enbart säljs online direkt till konsument.

Dóttir (https://dottiraudio.com/en/) är ett nytt varumärke som har utvecklats inom, och ägs av, STRAX. True wireless-hörlurarna med sportinriktning är den första produkten i serien. Till en början kommer hörlurarna att marknadsföras till aktiva konsumenter i Nordamerika och Storbritannien som lever ett aktivt liv, men även att vara tillgänglig online globalt.
– Med mer än tre miljoner följare på Instagram tror vi att Katrin och Annie ger oss rätt plattform för att nå ut till den CrossFit-community och de fitnesskunniga konsumenter som vi riktar oss till. Dóttir är ett utmärkt tillskott till våra varumärken inom Personal Audio, och eftersom varumärket enbart säljs online kan vi använda oss av prestationsbaserad marknadsföring utan att påverka våra fysiska butikskunder. Vi ser en stor potential för Dóttir med flera produktlanseringar på gång, säger Gudmundur Palmason, vd, STRAX.
Den första produkten, Dóttir Freedom On-Grid in-ear hörlurar har redan tilldelats Red Dot Award: Product Design 2021.Dóttirs medgrundare och varumärkesambassadörer Katrin Davidsdottir och Annie Thorisdottir är båda tvåfaldiga vinnare av titeln "Worlds Fittest Woman" på CrossFit Games. STRAX har designat hörlurarna för att klara intensiv träning på land som i vatten.
True wireless-hörlurarna har designats med aktiv ljudreduceringsteknik, en helt vattentät konstruktion och en ergonomisk, omslutande design som säkerställer att hörlurarna sitter på plats under hela träningspasset. Den totala speltiden är upp till 72 timmar med ett trådlöst laddningsfodral som är utrustat med upp till fem extra laddningar.
Läs mer om Dóttirs lansering här (https://www.forbes.com/sites/marksparrow/2021/09/20/icelandic-sportswomen-launch-their-own-wireless-earphones-for-elite-sports/?sh=1f0cc11e19a9)
För mer information, vänligen kontakta Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB, 08-545 017 50.
Om Dóttir
Dóttir började som en idé mellan två vänner som dök upp under en promenad i London – att skapa hörlurar för elitidrottare som gör att träningen kan genomföras utan distraktion utifrån. Därifrån har idén vuxit till något mycket större, inte bara ett varumärke som skapar hörlurar för idrottare utan ett varumärke som stöder kvinnlig egenmakt, styrka och jämlikhet. Dessa märkesvärden knyter direkt an till Katrín Tanja Davidsdottir och Annie Mist Thorisdottirs personliga värderingar. De har båda kämpat genom motgångar för att nå toppen av sitt respektive område flera gånger, och är dessutom båda tvåfaldiga vinnare av World's Fittest Women genom att ha vunnit CrossFit Games två gånger. De isländska rötterna har haft ett stort inflytande på deras värderingar och varumärket som helhet. Varumärket Dóttir är utvecklat inom, och ägs helt av, STRAX.
Webbplats: https://www.dottiraudio.com/uk/
Instagram: https://www.instagram.com/dottiraudio/
Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom tillbehör för en mobil livsstil. Vår varumärkesportfölj för mobila tillbehör omfattar alla större produktkategorier: Protection, Power, Connectivity, och Personal Audio. Vår nya kategori Health & Wellness erbjuder märkesvaror för personligt skydd. Vår distributionsverksamhet når en bred kundbas, genom 70 000 fysiska butiker runt om i världen, samt via online-marknadsplatser och försäljning direkt till konsument.

Helägda varumärken inkluderar Urbanista, Clckr, Richmond & Finch, Planet Buddies, xqisit, AVO+ och Dóttir, och licensierade märken inkluderar Adidas, Bugatti, Diesel, Superdry och WeSC. Vår distributionsverksamhet erbjuder även distribution av mer än 40 andra stora märken för mobiltillbehör.

STRAX grundades som ett handelsföretag 1995 och har sedan dess expanderat över hela världen och utvecklats till ett globalt varumärkes- och distributionsföretag. Idag har vi över 200 anställda i 13 länder. STRAX är noterade på Nasdaq Stockholm.