STRAX: INVESTERAR I BRANDVAULT FÖR ATT FÅ TILLGÅNG TILL GLOBALA E-HANDELSPLATSER

Den globala mobiltillbehörsspecialisten STRAX meddelar idag att företaget investerar i Brandvault Global Services Ltd vilket ingår i bolagets strategi för expansion av sin globala e-handel.

Onlineförsäljning är en viktig del i STRAX affärsstrategi och genom det nya partnerskapet med Brandvault kommer man att kunna dra nytta av de ständigt ökande möjligheter som erbjuds genom de största aktörerna  på den globala e-handelsmarknaden. Amazon kommer att vara Brandvaults första prioritet men bolaget kommer även att samarbeta med andra ledande aktörer inom e-handel, bl.a. eBay. Brandvault kommer dessutom att ansvara för att kunderna har tillgång till STRAX egna och licensierade varumärken.

STRAX har redan upplevt framgångar i detta segment genom onlineförsäljning via T Mall och JD i Kina och Amazon Japan, där företaget idag säljer mer än 500 mobilskal under det licensierade adidas varumärken per dag.

Brandvault leds av Michael Bartlett, före detta affärsutvecklingschef hos hemelektronikdistributören Kondor. Bartlett ansvarade för Kondors snabba tillväxt mellan åren 1999 och 2016, och kommer att bidra med sin stora erfarenhet av hemelektronik och sin väldokumenterade bakgrund inom e-handel och affärsutveckling.

Michael Bartlett säger följande om det nya samarbetet: "Jag upplever det som en spännande och rolig utmaning att börja jobba med STRAX och deras imponerade uppsättning ledande varumärken. STRAX har en stark global närvaro och en varumärkesportfölj med hög tillväxtpotential. Jag ser fram emot att få leda Brandvault och att få tillfälle att utnyttja alla fantastiska möjligheter till e-handel i stor skala.”

STRAX CEO, Gudmundur Palmason, säger: ”Jag är mycket nöjd med denna expansion inom näthandeln. Det är av stor strategisk betydelse för STRAX att vara framgångsrik inom detta segment som kommer att bli en allt viktigare kanal inom vår bransch. STRAX initiala ägarandel om 10 procent i Brandvault kommer att fungera som ett brohuvud för vår expansion inom näthandel.”

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, CEO, Strax AB, +46 8 545 01750.

För ytterligare information, kontakta Michael Bartlett, vd, Brandvault Global Services Ltd,  +44 07966 209777.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila och smarta tillbehör. STRAX har byggt ett ”House of Brands” i tillägg till de värdeskapande kundspecifika lösningar och tjänster som erbjuds. STRAX varumärkessamling innehåller egna märken som XQISIT, GEAR4, Urbanista, THOR, avo+, FLAVR och Eule samt licensierade märken som adidas och bugatti. Därutöver representerar STRAX även över 40 stora varumärken för mobiltillbehör och säljer i alla huvudkanaler, från telekomoperatörer, grossister och elektronikbutiker till livsstilsbutiker och direkt till kunder online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dagens läge har STRAX över 200 anställda i 13 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.

Om BRANDVAULT
BRANDVAULT är ett globalt e-handelsbolag som specialiserat sig på mobiltillbehör och externa enheter. Bolaget säljer sina produkter på en mängd olika globala marknadsplatser, bl.a. Amazon och eBay. BRANDVAULT tillhandahåller flera olika tjänster, bl.a. content creation och kundanskaffning på nätet. BRANDVAULT grundades i Storbritannien 2018. För mer information, besök: www.brandvault.com