STRAX inleder ett samarbete med 4ocean om utveckling och tillverkning av 4ocean Signature iPhone Case

STRAX är glada över att kunna offentliggöra ett samarbete med 4ocean, en organisation vars mål är att få stopp på plastföroreningen av världens hav, och stödja utvecklingen och produktionen av deras nya iPhone-skal som tillverkas av 4ocean Plastic™ (återvunnen plast från havet). Under utvecklingen av den nya produkten 4ocean Signature iPhone Case i USA har STRAX hjälpt till med materialutveckling, testning, design och produktionsoptimering. STRAX är oroade över omfattningen av plastföroreningarna i haven och glada över att kunna vara en del av lösningen genom detta samarbete.  STRAX är specialiserade på mobiltillbehör och har med sin marknadskännedom och sina globala resurser inom forskning och utveckling kunnat bidra i utvecklingen av 4oceans senaste produkt.

– Vi är glada över att 4ocean valt oss som utvecklingspartner i deras satsning på mobiltillbehör. Vi är samtidigt stolta över att kunna hjälpa till i det viktiga arbetet med att rensa våra hav från plastavfall. Den här typen av samarbeten går i linje med STRAX samhällsansvar, säger Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX.

– Vi är så glada över det här samarbetet med STRAX, som lett fram till denna fantastiska milstolpe. Och vi är mer än stolta över att kunna presentera 4ocean Signature iPhone Case, den första i raden av många produkter som tillverkas av 4ocean Plastic™.
4ocean Plastic™ är certifierad plast som återvunnits från haven av våra professionella medarbetare. Syftet med de produkter som tillverkas av detta material är att öka medvetenheten om plastavfall i haven. De fungerar också som en påminnelse om att vi bör ta hand om våra hav, och försäljningen kommer att bidra till att finansiera 4oceans arbete med att rensa världens hav från plast, säger Alex Schulze, CEO och medgrundare av 4ocean.

För mer information, kontakta Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX AB, +46 8 545 017 50

Om 4ocean
4ocean är en organisation vars mål är att få stopp på plastföroreningarna genom att rensa haven och kusterna och samtidigt minska plastavfallet genom att förändra människors konsumtionsvanor. Med målet att skapa en ekonomi kring städning av havet finansierar 4ocean sin saneringsverksamhet genom försäljning av produkter som tillverkas av plast som samlats in och dess Pound + Program. Hittills har 5 miljoner kilo plastavfall samlats in från haven genom denna verksamhet. Lösningen på föroreningarna är att förhindra att plasten hamnar i havet, vilket är anledningen till att 4ocean även arbetar med att öka konsumenters medvetenhet om vikten av att minska användningen av engångsartiklar i plast.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom smarta tillbehör för en mobil livsstil. Vår varumärkesportfölj för mobila tillbehör omfattar alla större produktkategorier: Protection, Power, Personal Audio och Connectivity. Som ett svar på den pågående pandemin har vi nyligen utökat vår verksamhet med ett nytt produktsegment: personlig skyddsutrustning, där vi inledningsvis fokuserar på personlig skyddsutrustning som ansiktsmasker, handskar och desinfektionsmedel. Hemligheten bakom våra framgångar är ett starkt distributionsnät – både offline och online – och marknadens bästa kundservice.

Vi utvecklar och marknadsför varumärken genom en ”omni-channel strategi” och har två kompletterande verksamheter: Egna varumärken – Urbanista, Clckr, Richmond & Finch, Planet Buddies, xqisit, AVO+ och licensierade varumärken som adidas, Bugatti, Diesel, SuperDry och WeSC – samt Distribution (traditionell butiksförsäljning, företags- och nätmarknadsplatser). Förutom egna och licensierade varumärken distribuerar STRAX mer än 40 större varumärken för mobiltillbehör samt ett flertal varumärken inom personlig skyddsutrustning. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades i Miami och Hongkong 1995 och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 13 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.