STRAX ingår partnerskap med HMD Global om utveckling och global distribution av utvalda Nokia-tillbehör

STRAX och HMD Global, (The Home of Nokia mobile phones), har ingått ett globalt partnerskap för att gemensamt utveckla och distribuera en spännande ny serie mobiltillbehör under varumärket Nokia, inklusive den nyligen presenterade bärbara trådlösa högtalaren Nokia Portable Wireless Speaker och skyddande skal till några av de senaste smarttelefonerna från Nokia. STRAX – specialisten på mobiltillbehör – kommer att i samarbete med HDM Global designa, utveckla och tillverka nya Nokia-tillbehör och distribuera på den internationella marknaden.

HMD Global är det enda större europeiska mobilvarumärket som levererar Nokias smarttelefoner, klassiska mobiler samt tillbehör världen över.

– Vi inom HDM Global bygger vår verksamhet på strategiska partnerskap och samarbetar med branschledande aktörer, vilket gör att vi kan erbjuda modern mobilteknologi till alla och ge fantastiska upplevelser med ett helt produktsortiment av Nokias telefoner och tillbehör. När vi nu ytterligare utvecklar vår tillbehörsportfölj behöver vi en partner som verkligen kan konsumentmarknaden, samtidigt har stor designkapacitet och genuint innovativa. Detta tillsammans med STRAX förmåga att vara verksam på flera globala distributionskanaler utgör det perfekta partnerskapet. Håll ögonen öppna för lanseringar av nya tillbehör under de närmaste månaderna, säger Alex Lambeek, HMD:s Global Head of Accessories.

– Jag ser fram mot samarbetet med HMD Global och deras välrenommerade och ikoniska varumärke för telefoner och tillbehör. Vi har tidigare haft ett nära samarbete med Nokia och varit deras största distributör av tillbehör i Europa. Detta känns mycket inspirerande och spännande, säger Gudmundur Palmason, CEO på STRAX AB.

För mer information, kontakta Gudmundur Palmason, CEO på STRAX AB, +46 8 545 017 50.

HMD Globals informationsavdelning: press@hmdglobal.com

Om HMD Global

HMD Global Oy, med huvudkontor i Esbo i Finland, är Nokiatelefonernas hem. HMD utformar och marknadsför en serie smarta och klassiska mobiler inriktade på olika typer av konsumenter och olika prisklasser. Med sitt engagemang för innovationer och kvalitet är HMD den stolta exklusiva licenstagaren för Nokias varumärke för telefoner och surfplattor. För mer information, se www.hmdglobal.com.  HMD är den exklusiva licenstagaren för Nokias varumärke för telefoner och surfplattor. Nokia är ett registrerat varumärke som tillhör Nokia Corporation.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom smarta tillbehör för en mobil livsstil. Vår varumärkesportfölj för mobila tillbehör omfattar alla större produktkategorier: Protection, Power, Personal Audio och Connectivity. Som ett svar på den pågående pandemin har vi nyligen utökat vår verksamhet med ett nytt produktsegment: personlig skyddsutrustning, där vi inledningsvis fokuserar på personlig skyddsutrustning som ansiktsmasker, handskar och desinfektionsmedel. Hemligheten bakom våra framgångar är ett starkt distributionsnät – både offline och online – och marknadens bästa kundservice.Vi utvecklar och marknadsför varumärken genom en ”omni-channel strategi” och har två kompletterande verksamheter: Egna varumärken – Urbanista, Clckr, Richmond & Finch, Planet Buddies, xqisit, AVO+ och licensierade varumärken som adidas, Bugatti, Diesel, SuperDry och WeSC – samt Distribution (traditionell butiksförsäljning, företags- och nätmarknadsplatser). Förutom egna och licensierade varumärken distribuerar STRAX mer än 40 större varumärken för mobiltillbehör samt ett flertal varumärken för personlig skyddsutrustning. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades i Miami och Hongkong 1995 och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 13 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.