STRAX: Global lansering av andningsmasken AirPop

STRAX & Aetheris har ingått ett strategiskt partnerskaps- och har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med 5 års löptid för att påskynda försäljningen av den effektiva andningsmasken AirPop världen över. Vi är glada över att idag kunna meddela att AirPop-produkterna lanseras världen över genom webbsidan www.airpophealth.com som riktar sig direkt till konsumenter samt på dedikerade marknadsplatser online.

Sedan 2015 har AirPop tillverkat specialdesignade medicinska andningsmasker för innevånarna i några av världens mest förorenade städer. AirPops innovativa kombination av skyddsmaterial filtrerar bort >99 % av alla luftburna partiklar, smittämnen och droppar som är större än 0,3 um, ut från såväl till den som bär masken. Detta gör det tre gånger lättare att andas än med masker tillverkade enligt gällande industristandarder. Användarna får på så sätt en bekväm och säker produkt som överträffar de flesta övriga munskydd som finns på marknaden.

Idag, när de luftburna hoten mot allmänhetens hälsa är större än någonsin, har AirPop och STRAX vidareutvecklat hela produktkategorin genom att skapa världens mest effektiva ”2-vägsskydds”-masker och göra dem tillgängliga för alla konsumenter via direktförsäljning på nätet och större online-marknadsplatser. STRAX befinner dessutom sig i slutfasen av sina förhandlingar med flera återförsäljar- och företagskunder i Europa, USA, Kanada, Nya Zeeland, Sydafrika och Mellanöstern.

”Vi är glada över att vi så snabbt har kunnat lansera AirPop på våra viktigaste marknader och vårt självförtroende växer av det gensvar vi så långt fått från våra kanaler världen över”, säger Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX AB.

”Samarbetet mellan AirPop och STRAX har fördjupats och vår gemensamma satsning på personlig och allmän hälsa har fått allt större genomslagskraft världen över. Vi är minst sagt entusiastiska över detta”, säger Chris Hosmer, medgrundare av och CIO hos Aetheris.

För mer information, kontakta Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX AB, +46 8 545 017 50.

Om Aetheris/Airpop
Aetheris är ett globalt hälso- och livsstilsföretag med fokus på konsumentmarknaden. Företagets flaggskeppsprodukt, AirPop, är det ledande Air Wearables-varumärket i Asien och har vunnit alla större internationella designpriser i denna kategori sedan 2016. Aetheris utvecklar och kommersialiserar produkter och varumärken för den globala konsumentmarknaden baserat på internationellt samarbete, teknisk innovationskapacitet, avancerade tillverkningsmetoder och en designprocess med användaren i fokus. Aetheris har huvudkontor i USA och Kina och avdelningar i San Francisco, Shanghai, Shenzhen och Peking.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX utvecklar och driver varumärken genom en ”omni-channel strategi”. Strax har två kompletterande verksamheter – egna varumärken och distribution (retail och online marknadsplatser) – där livsstils audio varumärket Urbanista är flaggskeppet tillsammans med de licensierade varumärkena inom adidas. Genom plattformen för retaildistribution i Europa representerar STRAX 40 ledande varumärken inom mobila tillbehör, medan Brandvault fokuserar på internetbaserade marknadsplatser globalt. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 12 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.