STRAX: FORTSÄTTER ATT EXPANDERA INOM EHANDEL OCH ÖKAR ÄGANDET I BRANDVAULT TILL 100 PROCENT

Den globala mobiltillbehörsspecialisten STRAX meddelar idag att man har ökat innehavet i Brandvault Global Services Ltd från 10 procent till 100 procent.

STRAX har redan tidigare visat framgång inom ehandel för portföljen av egna varumärken och planen med att investera i Brandvault var att få ett brohuvud för att ytterligare expandera närvaron online. Strategin har fallit väl ut och att fullt ut integrera Brandvault i STRAX-koncernen är ett viktigt steg för att bygga nästa generations distributionsplattform och därigenom ta till vara de möjligheter och den tillväxt som onlineförsäljning innebär, parallellt med det starka erbjudande STRAX redan har offline.

Förvärvet sker fullt ut genom betalning baserat på framtida försäljning och lönsamhet, en s.k. ”earn-out modell”.

”På mindre än ett år har vi skapat ett starkt team inom ehandel och därigenom sett snabb försäljningstillväxt på globala handelsplatser som Amazon, JD and Tmall. Vi fortsätter att göra stora ansträngningar operationellt för att skapa en optimerad plattform för ehandel och onlinemarknadsföring för STRAX-koncernen och ser fram emot att även rikta oss mot nya kanaler, framför allt Groupon, eBay och genom varumärkenas egna siter. Att vara en del av STRAX-koncernen och fullt ut kunna dra nytta av samlade resurserna och förmågorna gruppen har kommer att lyfta oss till nästa nivå och ge en global räckvidd” säger Michael Bartlett, VD, Brandvault.

”STRAX har byggt en stark portfölj av varumärken som är väl positionerade offline och representerar därutöver många av de starkaste tredjeparts-varumärkena i vår industri. Investeringen i Brandvault fungerar som en katalysator för oss att fånga möjligheterna och värdena inom ehandel för hela vår produktportfölj. Vi har redan ett mycket starkt erbjudande offline med en komplett portfölj av varumärken, produkter och tjänster och lägga till ett starkt online-erbjudande stärker denna ganska unika position att stödja våra varumärken och kunder globalt både online och offline” säger Gudmundur Palmason, VD, STRAX.

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB, tel. +46 8 545 01750

För ytterligare information, kontakta Michael Bartlett, VD, BrandVault Global Services Limited, +44 07966 209777

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX har byggt ett ”House of Brands” i tillägg till de värdeskapande kundspecifika lösningar och tjänster som erbjuds. STRAX varumärkessamling innehåller egna märken som XQISIT, Urbanista och THOR GLASS, samt licensierade märken som adidas och bugatti. Därutöver representerar STRAX även över 40 stora varumärken för mobiltillbehör och säljer i alla huvudkanaler, från telekomoperatörer, grossister och elektronikbutiker till livsstilsbutiker och direkt till kunder online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dagens läge har STRAX över 200 anställda i 13 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.

 Om BRANDVAULT
BRANDVAULT är ett globalt e-handelsbolag som specialiserat sig på mobiltillbehör och externa enheter.
Bolaget säljer sina produkter på en mängd
olika globala marknadsplatser, bl.a. Amazon och eBay. BRANDVAULT tillhandahåller flera olika tjänster, bl.a. content creation och kundanskaffning på nätet. BRANDVAULT grundades i Storbritannien 2018. För mer information, besök: www.brandvault.com