STRAX: FORTSATT POSITIV UTVECKLING FÖR URBANISTA

Urbanista, livsstilsvarumärket inom audio som är ett helägt dotterbolag till STRAX fortsätter resan mot ett rekordår 2019.

Efter succén med lanseringen av den trådlösa hörluren ”Stockholm”, en av Urbanistas bästsäljande produkter, släpps nu ytterligare två hörlurar denna höst – ”Paris” och ”Athens” – samt två högtalare – ”Sydney” och ”Brisbane” – vilka alla ger en fullt trådlös upplevelse i linje med det snabbväxande segmentet inom den globala audioindustrin.

Under året har Urbanista inlett flera betydande samarbeten, till exempel lanseringen av en specialutgåva av hörlur för Non-Violence Project som tar ställning för fred både lokalt och globalt. Projektets mål är att visa kommande generation att konflikter kan lösas utan våld och att vi alla kan göra skillnad. Urbanista är även en av huvudsponsorerna till den välgörenhetskonsert som organiseras av ”Tim Bergling Foundation” till minne av artisten Avicii, och därutöver sponsra stiftelsen både genom en direkt donation samt genom att bidra till stiftelsen med en del av den försäljning Urbanista genererar. Den utsålda konserten som är den 5 december 2019 har syftet att belysa mental ohälsa och självmordsbenägenhet, med deltagande av artister som David Guetta, Rita Ora och Kygo.

”Urbanista både utvecklas och växer som varumärke. Vi förväntar oss en betydande försäljningstillväxt detta året och vi har en stark produktportfölj vilket ger oss goda förhoppningar om ett starkt avslut på 2019. Det som är ännu mer spännande är att varumärket har mognat och har en robust produktlanseringsplan framöver. Samarbeten som bidraget till Tim Bergling Foundation, både genom sponsring av välgörenhetskonserten och genom bidrag till stiftelsen genom att donera en del av försäljningen, är ett mycket bra sätt för oss att dela en del av våra framgångar till en mycket viktig och betydelsefull sak. Vi ser utvecklingen för Urbanista på alla våra marknader och har mycket positiva marknadsdata för viktiga marknader som Skandinavien, Storbritannien, Tyskland och nu senast från USA.” säger Gudmundur Palmason, VD STRAX      

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB, tel. +46 8 545 01750

Om Urbanista:
Urbanista är ett skandinaviskt varumärke som designar och tillverkar audio-produkter. Våra produkter är inspirerade av städer, frihet och med urban livsstil i åtanke. Vi skapar produkter för ett liv i rörelse dedikerade till urbana människor oavsett var de bor i världen. Urbanistas produkter finns tillgängliga online samt i cirka 20 000 butiker i 80 länder. För mer information besök www.urbanista.com

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX har byggt ett “House of Brands” i tillägg till de värdeskapande kundspecifika lösningar och tjänster som erbjuds. STRAX House of Brands innehåller egna märken: XQISIT, Urbanista, THOR och Clckr, samt licensierade märken: adidas och bugatti. Därutöver representerar STRAX även över 40 stora varumärken för mobiltillbehör och säljer i alla huvudkanaler, från telekomoperatörer, grossister och elektronikbutiker till livstilsbutiker och direkt till kunder online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dagens läge har STRAX över 190 anställda i 13 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.