STRAX förlänger partnerskap för att leverera Covid-19-tester till ett annat regionalt statligt organ i Tyskland

STRAX har förlängt sitt samarbete med ett tyskt specialistföretag inom personlig skyddsutrustning för att leverera Covid-19-tester till ett annat regional statligt organ i Tyskland. Den totala försäljningen under det nya kontraktet förväntas överstiga 12 MEUR och kontraktet omfattar första halvåret 2022. Detta är utöver den tidigare kommunicerade ordern om 32 MEUR.

STRAX har arbetat nära specialistföretaget under hösten 2021 och framgångsrikt levererat Covid-19-tester. Detta samarbete har nu resulterat i ett nytt kontrakt för att leverera Covid-19-tester till ett annat regionalt statligt organ i Tyskland. Det nya kontraktet förväntas ha en positiv inverkan på STRAX resultat i det första halvåret 2022. Den totala försäljningen av tester förväntas överstiga 12 MEUR med en sund underliggande bruttovinst, och är utöver den tidigare kommunicerade ordern om 32 MEUR.
 
STRAX finansieringspartner PCP, kommer fortsätta finansiera de betydande ordervolymerna dedikerat för produkter inom personligt skydd.
 
”Efterfrågan på Covid-19-tester fortsätter vara högt globalt och vi förväntar oss att det fortsätter under de kommande månaderna. Vi har snabbt utvecklat vår kapacitet inom den här produktkategorin och det här kontraktet är en bekräftelse på det. Alla på STRAX är tacksamma för möjligheten att leverera Covid-19-tester i den här skalan och vi siktar på att fortsätta tills vi har kommit ut i andra änden av den pågående Covid-19-pandemin, säger Gudmundur Palmason, VD för STRAX AB.