STRAX FÖRLÄNGER AVTAL MED MOBILCOM-DEBITEL

STRAX, specialisten inom mobila tillbehör, har förlängt sitt avtal med mobilcom-debitel med ytterligare fyra år. STRAX kommer att förse deras 550 butiker samt onlineförsäljning med ett brett sortiment av mobila tillbehör. STRAX kommer också att fortsätta att stödja utvecklingen och tillverkningen av mobilcom-debitels eget varumärke freenet.

”Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vårt långvariga samarbete med mobilcom-debitel under ytterligare fyra år. På relativt kort tid har mobilcom-debitel blivit en av STRAX största kunder. Vi är på god väg att ta vårt framgångsrika samarbete till en helt ny nivå!” säger Frank Hackmann, Managing Director hos STRAX Europe Distribution.

”Att vi återigen vinner denna anbudsgivning visar på styrkan hos vårt produktutbud och på vår unika ställning i branschen. Satsningen på mobila tillbehör har inneburit att STRAX genom åren skaffat sig allt större kunskaper och erfarenheter. Vi har byggt upp ett nära samarbete med våra kunder och skapat en mycket konkurrenskraftig go-to-marketstrategi med ett komplett produkt- och varumärkeserbjudande”, säger Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB.

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB, tel. +46 8 545 01750.

Om mobilcom-debitel
Varumärket mobilcom-debitel har positionerat sig som leverantör av digitala livsstilskoncept inom freenet-koncernen, med en mängd egna erbjudanden inom mobilkommunikation och data, tjänster och andra produkter som förenklar människors liv med hjälp av tekniska verktyg via internet och/eller smartphones. Bolaget erbjuder även el och tillbehör, mobilkommunikationer och datalösningar från tyska nätverksoperatörer. I bolagets erbjudande ingår dessutom lösningar som ger ökad självständighet och kompetens inom kundrådgivning och när det gäller produkturval via bolagets egna butiker, i varumärket GRAVIS butiker och genom omfattande närvaro i specialbutiker och hos stora elektronikåterförsäljare samt kundservice.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX utvecklar och driver varumärken genom en ”omni-channel strategi”. Strax har två kompletterande verksamheter – egna varumärken och distribution (retail och online marknadsplatser) – där livsstils audio varumärket Urbanista är flaggskeppet tillsammans med de licensierade varumärkena inom adidas. Genom plattformen för retaildistribution i europa representerar STRAX 40 ledande varumärken inom mobila tillbehör, medan Brandvault fokuserar på internetbaserade marknadsplatser globalt. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 12 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.