STRAX: EXKLUSIVT DISTRIBUTIONSAVTAL MED TESSCO FÖR USA-MARKNADEN

Strax, varumärkesspecialisten inom tillbehör till mobila enheter, har ingått ett exklusivt distributionsavtal med TESSCO Technologies, som är en värdegenerarande distributör och leverantör av lösningar till den trådlösa industrin.

Strax har en unik portfölj av egna varumärken; Xqisit, Gear4, Urbanista, Thor, Avo+ och Flavr. Partnerskapet med TESSCO ger Strax möjligheten att expandera räckvidden i USA med en effektiv plattform för Strax varumärkesportfölj.

”TESSCO erbjuder den bästa distributionslösningen för vår starka portfölj av egna varumärken på USA-marknaden. Strax varumärken är redan representerade på 5 000 försäljningsställen i USA och genom samarbetet med TESSCO, som är marknadsledande på USA marknaden, har vi en möjlighet att snabbt expandera”, säger Gudmundur Palmason, VD, Strax AB.

”Strax har en unik portfölj av varumärken, som alla är ett starkt tillskott till TESSCOS produktportfölj. Vi har den senaste tiden haft stora framgångar med Gear4, ett av varumärkena i Strax portfölj, som med slimmade och trendriktiga skyddande skal som är helt rätt för den amerikanska marknaden” säger Liz Robinson, VP of Mobility, TESSCO.


Om TESSCO
TESSCO Technologies, Inc. (NASDAQ:TESS) är en värdegenerarande distributör, tillverkare och leverantör av lösningar. TESSCO grundades för mer än 30 år sedan med mål att leverera marknadsledande produkter, kunskap, lösningar och kundtjänst och stödja kunder i både den publika och privata sektorn. TESSCO levererar fler än 50 000 produkter från 400 av industrins ledande tillverkare inom mobilkommunikation, Wi-Fi, Internet of Things och trådlös infrastruktur.As Your Total Source®, TESSCO är den lösning för enastående kundupplevelser, expertkunskap och heltäckande lösningar för den trådlösa industrin.


Om Strax
STRAX är en global specialist inom mobila och smarta tillbehör. STRAX är noterade på Nasdaq Stockholm. STRAX erbjuder såväl egna varumärken, licensierade varumärken som tredjepartsprodukter. Egna varumärken inkluderar XQISIT, GEAR4, Urbanista, THOR, Avo+ och FLAVR. Bolaget representerar över 30 större telefon- och tillbehörstillverkare och säljs på en bred marknad av mobiloperatörer, butiker för mobil- och hemelektronik, nätbutiker, hem- och inredningsbutiker samt närbutiker och varuhus. STRAX grundades i Miami och Hong Kong i 1995 och har sedan dess haft en stark global tillväxt. STRAX har 185 anställda i 12 länder med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland.

Denna information är sådan information som Strax AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 mars 2016 kl. 14:15 CET.