STRAX: URBANISTA HADE ETT REKORDÅR 2019 MED EN TILLVÄXT INOM E-HANDEL MED ÖVER 1 000%

Urbanista, livsstilsvarumärket inom audio som är ett helägt dotterbolag till STRAX, avslutade 2019 starkt som förväntat. Omsättningen under 2019 uppgick till 240 MSEK jämfört med 141 MSEK föregående år vilket motsvarar en tillväxt om 70 procent.

Försäljningstillväxten under 2019 kom från samtliga försäljningskanaler där e-handeln från den egna webbutiken utmärkte sig med mer än 1 000 procents tillväxt. Detta som ett resultat av en fokuserad och offensiv strategi samt rekryteringen av ett helt nytt team för att implementera strategin och maximera möjligheterna inom e-handel.

Tillväxten både online och offline möjliggjordes genom en stark produktportfölj, framförallt inom segmentet true wireless hörlurar, där Urbanista lanserade tre nya produkter under 2019. Enligt ”Counterpoint Research” förväntas marknaden för segmentet true wireless hörlurar växa med en CAGR om 80% under perioden 2019-2022 och Urbanista är väl positionerade att följa den utvecklingen.

 ”Vi har lyckats uppnå en betydande tillväxt varje år sedan STRAX förvärvade Urbanista 2014, men under 2019 känns det som att allt föll på plats med relevanta och väl tajmade produktlanseringar som lett till försäljningsframgångar både online och offline. Närvaro i sociala medier och e-handel är av största vikt för varumärket och jag är mycket imponerad hur väl det digitala marknadsföringsteamet har genomfört den strategiska planen och sättet som hela Urbanistas organisation har hanterat utmaningarna som följer av kraftig tillväxt. Med en stark portfölj av true wireless hörlurar och en lovande lanseringsplan för nya produkter, inkluderande en produkt med active noise cancelation (ANC) presenterad på CES i Las Vegas i dag, är jag övertygad om att framgångarna kommer att fortsätta. Att organisationen har bevisat att man har det som krävs för att leverera i en fas av stark tillväxt är samtidigt betryggande.” säger Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB.

För ytterligare information, kontakta Gudmundur Palmason, VD, STRAX AB, tel. +46 8 545 01750

Om Urbanista:
Urbanista är ett skandinaviskt varumärke som designar och tillverkar audio-produkter. Urbanista erbjuder produkter med en unik design i samspel med det senaste inom teknik. Urbanista skapar produkter för ett liv i rörelse dedikerade till urbana människor oavsett var de bor i världen. Urbanistas produkter finns tillgängliga online samt i över 20 000 butiker i 80 länder runt om i världen. För mer information besök www.urbanista.com

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom mobila tillbehör. STRAX utvecklar och driver varumärken genom en ”omni-channel strategi”. Strax har två kompletterande verksamheter – egna varumärken och distribution (retail och online marknadsplatser) – där livsstils audio varumärket Urbanista är flaggskeppet tillsammans med de licensierade varumärkena inom adidas. Genom plattformen för retaildistribution i Europa representerar STRAX 40 ledande varumärken inom mobila tillbehör, medan Brandvault genom online marknadsplatser primärt representerar de egna varumärkena och nyetablerade varumärken inom STRAX gruppen. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online. STRAX grundades 1995 i Miami och Hongkong och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 12 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.