STRAX: TLF INGÅR EXKLUSIVT GLOBALT LICENSAVTAL MED DIESEL OM LANSERING AV MOBILTILLBEHÖR

Telecom Lifestyle Fashion (TLF), ett helägt dotterbolag till STRAX AB specialiserat på licenser, har tecknat ett globalt licensavtal om mobiltillbehör med det välkända italienska denim- och livsstilsvarumärket DIESEL.

Avtalet gäller exklusivt och globalt under tre år. Kollektionen kommer att lanseras på marknaden i november 2020 och omfattar skyddsprodukter, laddningstillbehör och ett brett sortiment mobiltillbehör med fokus på hållbarhet. Kollektionen kommer att säljas globalt på Diesel.com, de stora
e-handelsportalerna och hos välkända återförsäljare av mode, telekom och elektronik.

– Diesel är ett globalt fashion-varumärke som sedan länge arbetat med produkter i denim och läder. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att höja ribban när det gäller mobiltillbehör och att vi kommer att få se en stor efterfrågan över hela världen från Diesels återförsäljare, STRAX återförsäljarkunder och på nätmarknadsplatserna, säger Gudmundur Palmason, CEO, STRAX AB.

För mer information, kontakta Gudmundur Palmason, CEO hos STRAX AB, +46 8 545 017 50.

Om Telecom Lifestyle Fashion (TLF)
TLF, som är baserat i Tilburg i Nederländerna, designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa mobiltillbehör på licens från världens största mode- och livsstilsvarumärken. TLF eftersträvar att vara förstahandsvalet inom licenstillverkning för globala mode- och livsstilsvarumärken som vill utöka sitt produktsortiment med mobiltillbehör.

Om Diesel
Diesel är ett innovativt företag som producerar en bred kollektion av jeans, kläder och accessoarer. Sedan starten 1978 har Diesel hållit fast vid sin vision om att vara ett varumärke som står för passion och individualitet. Diesel har idag gått från att vara en pionjär inom denim och vardagskläder till att bli ett alternativ på den etablerade lyxmarknaden.

Om STRAX
STRAX är en marknadsledande global specialist inom smarta tillbehör för en mobil livsstil. Vår varumärkesportfölj för mobila tillbehör omfattar alla större produktkategorier: Protection, Power, Personal Audio och Connectivity. Som ett svar på den pågående pandemin har vi nyligen utökat vår verksamhet med ett nytt produktsegment: personlig skyddsutrustning, där vi inledningsvis fokuserar på personlig skyddsutrustning som ansiktsmasker, handskar och desinfektionsmedel. Hemligheten bakom våra framgångar är ett starkt distributionsnät – både offline och online – och marknadens bästa kundservice.

Vi utvecklar och marknadsför varumärken genom en ”omni-channel strategi” och har två kompletterande verksamheter: Egna varumärken – Urbanista, Clckr, Richmond & Finch, Planet Buddies, xqisit, AVO+ och licensierade varumärken som adidas, Bugatti, Diesel, SuperDry och WeSC – samt Distribution (traditionell butiksförsäljning, företags- och nätmarknadsplatser). Förutom egna och licensierade varumärken distribuerar STRAX mer än 40 större varumärken för mobiltillbehör. Försäljningen sker i alla nyckel-försäljningskanaler som telekomoperatörer, konsumentelektronik, lifestyle retailers och direkt till konsument online.

STRAX grundades i Miami och Hongkong 1995 och har sedan dess vuxit världen över. I dag har STRAX cirka 200 anställda i 13 länder, med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.